El govern de Blanes (CiU, PDB, PP) s'ha plegat davant la pressió sindical i ha acceptat pagar als empleats públics unes hores addicionals que no hauran de treballar. A principis d'octubre es va arribar a un pacte que limita la realització d'hores addicionals per als empleats que hi tenen dret a un total de 53,5 hores però cobrant el mateix que si se n'haguessin treballat 107. En canvi, aquells que no tenien dret a fer les 107 hores ?continuaran sense fer-les però se'ls retribuirà com si fessin 53,5 hores.

Aquest acord -que els sindicats s'esforcen a negar que es tracti d'un augment salarial tot i que els treballadors cobraran més per fer menys hores o no fer-les- tan sols s'aplicarà per aquest any 2009 i exclou els funcionaris d'habilitació estatal, els caps de departament, el personal eventual i els càrrecs de confiança.

El PSC ha criticat durament aquest pacte al·legant que resulta inconcebible que el govern hagi pres aquesta determinació després d'haver "provocat" un dèficit de 5,6 milions d'euros el 2008 i en una situació de crisi econòmica com l'actual "on hi ha ciutadans que perden la feina o n'hi ha que veuen perillar els seus llocs de treball".

La regidora Pepa Celaya justifica el vot en contra de la seva formació perquè l'aplicació d'aquest acord significa "perdre 12.547 hores de feina i pagar 246.646,72 euros en un complement" que els empleats no hauran de treballar en la seva totalitat. Celaya considera que si no s'apliquessin aquests acords es podrien contractar 9 persones més.

Els socialistes han insinuat que aplicar aquest pacte obre la porta a noves reivindicacions en la negociació del futur conveni, ja que els sindicats ja han manifestat que el problema no estarà solucionat fins que no s'arribi a un acord per al següent trienni 2010-2011-2012.

Per la seva part, EUiA sí que va donar suport a la iniciativa però amb certes reserves. Va culpabilitzar el govern de la tensió produïda en el darrer any entre sindicats i Ajuntament per la qüestió dels acords signats el 20 de gener passat. Després d'haver-se pactat i referendat però sense aplicar-se els treballadors van iniciar un seguit de mobilitzacions. Els federalistes indiquen que el govern no hauria d'haver signat documents que no podria complir sabent que no disposava dels diners.