El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vidreres, Jordi Pruneda (ICV-EpV), ja ha entrat l'escrit de defensa per l'expedient obert per diverses contractacions a la cooperativa de la qual era president del Consell Rector en el moment de l'adjudicació.

Pruneda demana l'arxivament de l'expedient i remarca que "és perfectament compatible estar en el consell rector d'una cooperativa sense ànim de lucre que aquesta sigui contractada per l'Ajuntament" del qual forma part. En aquest sentit, posa en relleu que l'Ajuntament no té tècnic de Medi Ambient. Per aquest motiu, explica que "tot l'assessorament tècnic que es necessita per a una política de Medi Ambient activa s'ha d'anar a buscar fora". L'edil ecosocialista especifica que "a través d'altres administracions, partits i entitats es pot obtenir força consell, però quan es necessita estudi, seguretat o innovació s'ha de contractar". Afirma que aquest ajut a la llarga resulta "el més barat". I exemplifica: "Gastar uns 11.000 euros per organitzar un servei de més de 550.000 euros cada any, que deu la partida més alta del capítol de compres i serveis, considero que és el més econòmic i de bona administració".

Pruneda fa referència a la contractació a la cooperativa La Copa SCCL d'un pla de gestió municipal de residus i del plec de prescripcions tècniques per la recollida de residus municipals i la neteja viària del municipi de Vidreres a la cooperativa. A la junta hi va assistir Pruneda, segons consta a l'acta. Es van adjudicar per 6.960 euros i 2.900 euros, respectivament. L'adjudicació es va produir el 16 d'octubre del 2007. S'havia demanat pressupost a tres empreses.

El relleu a La Copa

En la data de l'adjudicació el tinent d'alcalde de Medi Ambient era el president del Consell Rector de de l'adjudicatària, segons consta al llibre d'inscripció de Societats Cooperatives, al qual ha tingut accés Diari de Girona. No seria fins a una assemblea general extraordinària celebrada el 5 de novembre del 2007 quan es decidiria un relleu en els diferents òrgans i Pruneda en quedaria desvinculat. El certificat de l'acta d'aquella assemblea es va lliurar al Registre de Cooperatives del Departament de Treball el 21 de febrer de 2008. Al registre va quedar validat el relleu el 13 de març de 2008.

En l'escrit de defensa, Pruneda indica que "quan vaig resultar elegit regidor vaig demanar el relleu a la presidència per poder-me dedicar a l'Ajuntament. El darrer acte que vaig presidir va ser una assemblea de juny del 2007. En aquesta reunió vaig reiterar la petició de relleu i es va escollir la persona que m'ha substituït a l'assemblea següent, el novembre d'aquell mateix any".

Pruneda puntualitza que "La Copa SCCL no és una empresa mercantil, és una cooperativa de treball associat sense ànim de lucre", que no ha "cobrat mai res de la cooperativa" i que quan va resultar elegit regidor va "demanar el relleu a la presidència" per poder-se "dedicar a l'Ajuntament". A més, manté que "a la declaració d'interessos que fem els regidors en prendre possessió" va "fer-hi constar el càrrec de presidència de La Copa".