Tots els partits polítics de Caldes de Malavella van decidir en el ple de dimecres emplaçar-se a la propera sessió plenària i presentar una moció conjunta de tots els grups: PIC al govern i l'oposició (PSC, CIU, ERC, ICV) per reclamar en primer lloc, que el Govern desencalli el tram de Caldes a Sils de la futura A-2 i que mentre aquestes obres continuen aturades, se'ls arrangin els accessos als diferents nuclis de població afectats per les obres de desdoblament i que ara "representen un perill", asseguren.

I és que tot just ara, després d'estar gairebé quatre mesos aturades, la intersecció a la N-II que porta fins al nucli de Caldes de Malavella torna a tenir llum durant la nit. Un tema que havia reclamat el consistori des del moment que es van iniciar les obres perquè és un encreuament perillós i alhora genera moltes cues durant les primeres hores del matí.

Aquest tram del desdoblament de la N-II es preveia acabar a inicis de l'any vinent amb la construcció d'una rotonda en aquest indret, però de moment no hi ha data de reinici. Mostra d'això és el fet que la setmana passada el conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) va assegurar que preveu que es torni a licitar les obres en mig any. L'empresa que feia les obres va veure's afectada per un concurs de creditors i ara Foment ha de tornar-les a licitar.

Millora dels accessos

A la moció que preveuen fer els grups, tal i com va avançar l'alcalde, Joan Colomer (PIC), durant el ple de dilluns s'exigirà a Foment que arregli els accessos, sobretot els de la urbanització Tourist Club, el nucli, entre d'altres. Des d'ERC, Xavier Tresserras va proposar que el poble de Caldes es mobilitzi perquè Foment dignifiqui la situació de la via al pas pel municipi, mitjançant, per exemple, talls de carretera. El batlle de Caldes va remarcar que s'estudiarà la proposta dels republicans, però que no n'és massa partidari.