Primers moviments polítics a Vidreres arran de l'expedient obert al regidor d'ICV-EpV Jordi Pruneda per aclarir el vincle que té amb la cooperativa La Copa SCCL, a la qual es van adjudicar diversos estudis ambientals quan l'edil n'era president del Consell Rector. L'informe jurídic podria desembocar en la sortida d'almenys un dels dos representants d'ICV-EpV del govern i els socialistes podrien quedar-se sols amb només quatre regidors, mentre que l'oposició passaria a tenir vuit o nou representants. CiU no tanca la porta a "ajudar" els socialistes perquè els projectes de poble no quedin encallats.

Els socialistes són conscients que queda molt per cloure el mandat i que l'estabilitat seria complicada amb un govern tan descaradament en minoria. Els socialistes han tingut converses amb diversos grup municpals de l'oposició per parlar del futur del municipi i també de l'expedient obert al regidor de Medi Ambient, Jordi Pruneda. L'oposició reclama que l'expedient estigui resolt com abans millor, mentre l'afectat afirma que no ha caigut en cap incomptabilitat després que l'equip de govern hagi adjudicat almenys dos estudis a la cooperativa La Copa SCCL quan encara n'era el president.

"Tindrem seny"

La portaveu de CiU, Glòria Selis, assegurava ahir que no s'han fet "passos" per entrar al govern local però sí que es mostrava disposada a col·laborar amb els socialistes. "Primer s'han d'aclarir", indicava Selis. La representant de la federació nacionalista apuntava la necessitat que l'expedient es resolgui com abans millor. Un cop això succeeixi, Selis afirma que el seu grup tindrà "seny". Aquesta paraula no aclareix exactament si CiU acceptaria responsabilitats en un possible govern socioconvergent. Aquesta opció podria resultar fruit d'una potencial expulsió del govern de Pruneda o d'ICV-EpV del govern local. Selis sí que afirma que arribat el cas que els socialistes trenquessin amb el seu soci de govern actual, amb el qual ja estan en minoria, ajudarien el PSC. No esmenta fins a quin punt i assenyala: "Treballaríem pel poble".