La major part dels grups a l'oposició de Lloret (PSC, GRILL i ICV) estan d'acord en la necessitat de realitzar un acte per celebrar la Nit del Turisme però manifesten que no és necessari muntar un sopar que ronda els 30.000 euros i menys en un moment de crisi com l'actual. Aquesta qüestió la van traslladar al govern (CiU, PP) en el darrer ple municipal.

El PSC considera que el fet que aquest sopar estigui pressupostat "no és excusa per gastar tants diners perquè es pot modificar el pressupost". L'agrupació considera que existeix la possibilitat de "canviar el format" per fer encabir la Nit del Turisme en actes més populars "com per exemple dins el Dia Internacional del Turisme". Defensa aquesta postura argumentant que aleshores es tractaria d'un acte més obert que ajudaria a la implicació de la ciutadania i a la presa de consciència de la font d'ingressos que representa aquest sector.

El GRILL, per la seva part, ja s'ha queixat amb anterioritat d'aquest sopar. Concretament, ha criticat que l'any passat el govern es gastés 37.000 euros per fer un acte que dura una sola nit. El seu portaveu, Joaquim Teixidor, assegura que "no queda bé que pugin les taxes i facin aquest sopar amb diners públics". "La nit del turisme s'ha de celebrar però que no es gastin els diners en espectacles", afegeix.

ICV també demana rebaixar la despesa d'aquest acte. "Hi ha altres necessitats al carrer". Seguint la mateixa línia del GRILL, el portaveu federalista, Antoni Garcia, apunta que resulta "una contradicció que des de l'Administració s'incrementin les taxes de l'aigua però es malgastin diners en un sopar".

Els tres grups no descarten fer una roda de premsa al voltant d'aquest tema en concret.