La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va ser ahir a Girona per signar un conveni amb els diferents consells comarcals de la demarcació, en virtut dels quals els subvencionarà amb un milió d'euros per impulsar polítiques de joventut durant els propers dos anys.

La concessió d'aquests ajuts, que han crescut un 23%, s'emmarca en el procés de desplegament del pla nacional de joventut de Catalunya. El seu objectiu és que els municipis més petits, que són els que compten amb menys recursos, puguin desenvolupar les seves pròpies actuacions. Per això, bona part d'aquestes subvencions es destinaran a la contractació de 19 tècnics compartits que contribueixin a la creació de llocs de treball en matèria de joventut. També s'han incorporat cinc dinamitzadors mancomuntats en pobles petits o molt petits del Baix Empordà, la Cerdanya, el Gironès i el Pla de l'Estany, per tal de desenvoupar polítiques locals de joventut i dinàmiques de participació juvenil.

A la tarda, Capdevila es va traslladar fins a Santa Coloma de Farners, on va inaugurar la nova Oficina Jove. Es tracta de la segona d'aquestes característiques que s'obre a les comarques gironines, i el seu objectiu és acabar amb la dispersió dels serveis públics per a l'emancipació juvenil a la comarca de la Selva.