El govern de Lloret (CiU, PP) ha decidit deixar de col·locar pilones de ferro als carrers de la vila després que dos joves hagin perdut la vida accidentalment en topar-hi amb els seus vehicles. Dilluns passat Jordi Masgrau, el tiet d'una de les víctimes, va entrevistar-se amb l'alcalde de la població, Xavier Crespo (CiU), per sol·licitar la ?substitució d'aquests elements regulatoris per altres de material més tou, com per exemple el cautxú.

En un gest de predisposició per part del consistori dijous passat, va iniciar-se la retirada de pilones metàl·liques al carrer Grau. Està previst que es faci el mateix al carrer Joan Baptista Lambert. Ambdós són els punts on es van produir els accidents mortals. Crespo també ha explicat per escrit (mirar a sota) les mesures que es duran a terme des del govern per evitar que en un futur puguin succeir episodis semblants.

Fa menys d'una setmana que els familiars de l'últim accidentat van iniciar una campanya via Internet per demanar col·laboració ciutadana per centrar l'atenció política en l'eliminació d'aquests elements de regulació viària arreu de Catalunya. La crida efectuada ha començat a donar els seus fruits i ja s'ha creat una plataforma a la xarxa social virtual Facebook anomenada "No a les pilones metàl·liques" que té aquesta voluntat. En tres dies ha sumat més de 600 adeptes. Els promotors d'aquesta iniciativa virtual es visibilitzaran a Lloret per tal de realitzar una recollida de firmes orientada a retirar les pilones o substituir-les per elements diferents i esperen que altres pobles en prenguin exemple fins aconseguir erradicar-les. En un principi no es té previst fer una iniciativa legislativa popular per reclamar l'eliminació de les pilones, a causa del gran volum de rúbriques necessàries, tot i que no es descarta l'opció.

En aquest mateix grup virtual hi ha la possibilitat d'escriure a l'adreça electrònica noalespilonesmetaliques@gmail.com per tal d'aportar informació sobre accidents relacionats amb aquests elements i aportar possibles alternatives a l'ús de peçes de ferro.