Una processó fúnebre contra la MAT va recórrer ahir a la tarda els carrers del centre de Girona per denunciar el traçat d'aquesta infraestructura elèctrica transfronterera de 400 Kv, que unirà Sentmenat i Baixàs . Disfressats com monjos, amb màscares de calaveres i arrossegant un taüt, la desena de participants van volert avisar així del perill que representa la Molt Alta Tensió "i els seus camps electromagnètics" per a la salut de les persones i van mostrar també el seu rebuig per com s'estan duent a terme les obres de construcció de les torres de la MAT a municipis gironins com Canet d'Adri, Viladasens, Cervià de Ter o Palol de Revardit.

Aquesta ha estat la darrera de les accions dels col·lectius opositors a la línia de 400 Kv, l'entrada en funcionament de la qual ha de resoldre els problemes de subministrament que viu, sobretot, el litoral gironí durant els mesos d'estiu. Així, els darrers anys s'han succeït les manifestacions contràries a la MAT tant a les comarques gironines com al sud de França. El cas, però, és que aquesta obra és impulsada pels governs dels dos Estats i ja s'ha començat a ?executar amb la construcció de les torres que han de portar el cablejat de Sentmenat a Baixàs.

La darrera acció abans d'aquesta de Girona és la protesta d'una dotzena de joves a Sant Hilari Sacalm, que s'han instal·lat en arbres del punt on hi va la torre 114 d'aquesta línia elèctrica, que encara s'ha de començar a construir. Amb aquest trasllat a les copes dels pins i instal·lar-se a més de 12 metres d'alçada de manera indefinida per tal d'evitar així la construcció de la torre.

Els joves són osonencs i ja havien realitzat accions anteriorment a aquesta comarca barcelonina.