La Vall de Núria tancarà les seves instal·lacions entre avui i el 27 de novembre per fer de millora i manteniment que serveixin per preparar el començament de la temporada d'esquí, l'arrencada de la qual es preveu per a l'endemà si les condicions meteorològiques ho permeten.

En un comunicat, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) --que explota el cremallera que puja fins al santuari-- ha destacat que el tancament de les instal·lacions és "necessari" per preparar el començament de la temporada hivernal.

Entre les novetats està prevista la construcció d'un 'Border Cros' de 340 metres de llarg amb salts i peralts, l'ampliació en 250 metres del Snow Park amb elements de salts i equilibris, i l'aposta per un circuit de raquetes permanent que permetrà la pràctica d'aquesta modalitat evitant grans desnivells.

El tancament temporal servirà també per avançar en les obres de rehabilitació exterior i interior de l'edifici Sant Josep per millorar les habitacions, en un projecte que també preveu l'excavació de 36 pous de 100 metres de profunditat per nodrir l'edifici d'energia geotèrmica.

Entre l'1 de gener i el 25 d'octubre del 2009 la Vall de Núria va rebre al voltant de 290.000 visitants, cosa que representa un increment del 10,9% respecte a l'any passat.