La ciutadania inquieta per la sort d'un plataner centenari ubicat al barri de Fenals, a Lloret, ha obligat el regidor d'Obres Públiques i Manteniment, Ivan Tibau (CiU), a calmar els ànims i assegurar que l'arbre no serà talat. I és que els treballs de remodelació de les avingudes Amèrica i Puerto Rico finançats pel Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) afecten la zona on està plantat aquest exemplar.

Tibau ha reconegut que alguns veïns han adreçat les seves preocupacions al consistori i per aquest motiu s'ha vist obligat a oferir explicacions a la ciutadania per evitar confusions. L'arbre arriba a uns 17 metres d'alçada i malgrat que el regidor assegura que és centenari no està datat i, per tant, es desconeix exactament els anys que fa que està plantat. Això, però, no impedeix que es tracti "d'un arbre estimat" pel veïns de Fenals, com apunta Tibau.

Per l'Ajuntament ha quedat demostrat el valor històric i natural d'aquest exemplar després de les continuades preocupacions mostrades pels veïns.

La urgència per finalitzar els treballs del FEIL abans del desembre -condició expressa del Pla Zapatero- fa que el consistori estigui estigui esmerçant-se a acabar de renovar els serveis, col·locar les llambordes i tornar a asfaltar les avingudes Amèrica i Puerto Rico.