La secció de la Selva Marítima de l'entitat Òmnium Cultural, juntament amb el Grup d'Imatge i Fotografia (GIF) de Blanes, ha organitzat una exposició fotogràfica que aborda la qüestió de la immigració senegalesa sota el nom d'"Imatges solidàries de mirades innocents. Intercanvi de cultures". L'exhibició s'iniciarà avui a la Casa del Poble i serà visitable fins al 29 de novembre.

El president de GIF i vocal d'Òmnium, Tomàs Romero, és l'autor de les fotografies. Explica que es tracta de la seva visió personal de la problemàtica després d'haver-se desplaçat recentment al Senegal. Concretament, la mostra se centra en imatges captades en poblacions agrícoles de l'interior d'aquest país africà i que pretenen fer reflexionar i entendendre "si val la pena jugar-se-la per venir aquí". No obstant això, el seu autor vol deixar clar des d'un principi que es tracta de la seva visió "personal" d'aquesta situació.

Romero ha destacat també que durant el seu viatge va poder comprovar la materialització d'un projecte de cooperació que consistia en la construcció d'un pou d'aigua que seria bombejat mitjançant l'energia solar.