"Morir a Catalunya surt caríssim", afirma la presidenta catalana del Partit Popular, Alicia Sán-chez-Camacho, en la campanya amb la qual aquesta formació reclama la retirada de l'impost de successions.

Aquest és el lema d'una iniciativa que el PPC posa en marxa avui tant a través de campanyes publicitàries als mitjans de comunicació com a la web de la seva plataforma de debat polític i social "Mai ens faran callar", que s'estrena amb aquest assumpte. En aquest espai recorden que l'impost de successions i donacions és un tribut de titularitat estatal que grava les herències o les donacions, i que afecta els hereus, les persones que resultin afavorides o beneficiàries d'una herència.

Ahir, el president del PPC a Girona, Josep Enric Millo, va explicar que l'objectiu de la campanya és demanar la desaparició d'un "impost injust i desfasat", que perjudica sobretot les famílies de classe mitjana, que ja no respon a la finalitat per a la qual es va crear i que la Generalitat té la potestat de "reduir-lo a la mínima expressió". Millo va recordar que el seu partit està formulant aquesta petició des del 2003, sense haver aconseguit el suport de cap altre grup parlamentari. El president gironí del PPC va assenyalar que han decidit posar en marxa la campanya per aprofitar un moment de major sensibilització sobre aquest tema.