Els ajuntaments petits estan rebent fort. Amb els assalts als consistoris de Cantallops dimecres passat de matinada i el de Sant Andreu Salou dijous de la setmana passada ja són almenys cinc les cases grans que han rebut visites de lladres en quinze dies, des del passat 18 d'octubre fins abans-d'ahir: a aquests dos robatoris cal sumar-n'hi un a Esponellà, un altre a Vilamaniscle i un intent a Rabós.

En el cas de Cantallops els pispes van causar danys materials de certa consideració però només van robar pocs centenars d'euros, explica l'alcalde Damià Contreres. Els lladres van accedir al consistori forçant una finestra de la façana principal. Per contra, l'ajuntament de de Sant Andreu Salou va ser saquejat sistemàticament ja que no només es van endur els ordinadors i el material de les oficines municipals sinó també el del consultori mèdic i el jutjat de pau.

En aquest segon robatori els lladres van entrar per la porta de darrere del consistori trencant-ne una portella de ferro que la protegia, explica l'alcalde Francesc Xavier Casanovas. En total es van endur quatre ordinadors de sobretaula i portàtils, una taula de so, un projector i el licor que havia sobrat de la festa major, a més d'alguns diners.

L'hivern passat va produir-se una onada d'assalts a ajuntaments de l'Alt i el Baix Empordà que van culminar amb la detenció de tres homes arran d'un operatiu de Mossos d'Esquadra desplegat a al consistori de Foixà. Els agents s'hi van amagar a dins i van esperar que els lladres hi anessin. Aquestes detencions, però, no van aturar el degoteig d'assalts a cases grans: n'hi va haver poc temps després a Navata i Banyoles, entre d'altres.

Estafa de lampisteria

Tres homes veïns de Llagostera han estafat més de 6.000 euros a diferents comerços a l'engròs de material de lampisteria comprant-los material d'electricitat i rotllos de coure a nom de tres empreses. Un cop a les seves mans, els presumptes estafadors es revenien el material. A mitjan del mes d'octubre tres empreses de la demarcació van denunciar que algú havia fet, en nom seu, compres de material. La investigació va permetre als mossos determinar que un extreballador d'aquestes empreses estaria implicat en els fets i que mentre que una part del material s'hauria venut, la resta s'hauria emmagatzemat en una nau de Llagostera. A més, els tres homes són també sospitosos d'haver comès un robatori amb força i dins la nau es van trobar 18 plantes de marihuana. Els homes han estat detinguts recentment.