El govern de Blanes (CiU, PDB, PP) ha aconseguit frenar momentàniament el procés d'expropiació que va iniciar la Fundació Carl Faust, propietària de les 10 hectàrees del bosc de Sant Joan, després que la comissió territorial d'Urbanisme de Girona hagi acceptat que el consistori s'apropiï de 8 hectàrees d'aquest terreny a canvi de tan sols 2.200 metres de sostre edificable. Això suposaria que Blanes pagaria 2,6 milions per uns terrenys valorats en més de 25 milions.

La decisió de la comissió desestima les al·legacions presentades per la fundació però no soluciona el conflicte i ara l'entitat vol iniciar un procés contenciós administratiu perquè sigui un jutge qui es pronunciï sobre el preu exacte del bosc de Sant Joan. El patronat de la Fundació Carl Faust mai s'ha oposat que Blanes es quedi el terreny però troba improcedent que s'hagi de malvendre l'herència del seu fundador. Més encara quan el Protectorat de Fundacions podria mostrar la seva disconformitat amb la compravenda si estimés que el preu pagat per l'Ajuntament és inferior al valor real de la propietat.

Aquest nou procés que endegarà el patronat paralitzarà qualsevol actuació al bosc fins que un jutge es pronunciï sobre el preu a satisfer. Mentrestant, l'Ajuntament podrà incorporar aquesta propietat privada dins el pla general per catalogar-la com a zona verda però no tindrà potestat per fer-hi res. No obstant això, el fet li servirà per obtenir les ràtios necessàries de zones verdes que li són exigides. En canvi, la Fundació Carl Faust serà qui haurà de pagar el manteniment de l'espai.