Els tres grups de l'oposició de l'Ajuntament de Sils (AMS, CIU, ICV) van presentar aquest dijous al ple una moció per modificar el reglament que regula la participació dels grups municipals en el Quadern de Sils, el butlletí d'informació municipal. Aquesta proposta va prosperar gràcies als vots dels tres grups i el contrari de l'equip de govern d'IdS, que està en minoria al capdavant del consistori.

Aquesta modificació permetrà, segons el portaveu d'ICV, Albert Miralles, que "no torni a passar que el govern faci l'editorial del butlletí". I és que segons aquest, l'últim número de setembre qui hauria redactat l'editorial que sol fer l'arxiver municipal, l'hauria fet el grup de govern IdS.

I ara, amb la modificació del reglament seran un membre de cada grup qui intervindrà en aquesta redacció i per tant, supervisarà aquest text del Quadern. L'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), remarca que "mai se m'ha acudit escriure res ni menys fer l'editorial" i recorda que el reglament antic es "va acordar amb tots els grups" i que no entén ara el canvi i que per això van votar en contra.

Consulta per la independència

En el ple de dijous també es va aprovar per unanimitat la moció per donar suport a la realització d'una consulta popular per la independència a petició de la plataforma Sils, Decideix. La consulta es farà el 13 de desembre.