L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig (PSC), ha anunciat que el consistori durà a terme un estudi sobre les actuacions urbanístiques i els convenis que s'han dut a terme en els darrers 15 anys per evitar que es facin suposicions sobre possibles casos de corrupció, ja que el govern ha llegit rumors en diverses xarxes socials. Puig va fer aquestes declaracions en el marc d'una entrevista a Canal 10 Empordà, durant la qual va dir que en els propers dies s'encarregarà als tècnics que elaborin l'informe i estudiïn totes les actuacions.

L'objectiu, segons va explicar el batlle, és oferir una informació detallada sobre les actuacions dutes a terme, així com també dels convenis urbanístics de totes les promocions de grans àrees i urbanitzacions. La voluntat és elaborar "un quadre on hi constin i puguin ser consultades". Puig assegura, en les seves declaracions al canal de televisió, que han aparegut a diverses xarxes socials comentaris en els quals hi ha insinuacions arran dels darrers casos de corrupció urbanística apareguts a diferents consistoris: "Que vinguin a l'Escala i mirin què hi passa", diuen els comentaris. En aquest sentit, l'alcalde creu que, "amb l'estudi, quan vinguin a veure-ho podran comprovar com hem dut a terme una revisió".

Consultar l'informe

Segons el batlle, en els propers dies el consistori encarregarà als tècnics municipals que iniciïn l'inventari d'aquesta documentació i comencin l'estudi de les actuacions dutes a terme al municipi en els darrers 15 anys per tal que, més endavant, es puguin consultar.