El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha estat guardonat amb la Placa d'Honor del Turisme de Catalunya, amb motiu de la commemoració del centenari de la Costa Brava. El guardó reconeix l'organització de la sèrie d'actes, esdeveniments, iniciatives artístiques i culturals i accions promocionals que durant tot l'any han difós els atributs i valors d'aquesta destinació turística.

El Patronat de Turisme va ser fundat l'any 1976 per la Diputació de Girona. A partir de 1986 es va marcar, entre els seus objectius prioritaris, la promoció turística de les comarques de Girona.

A més del Patronat ha estat guardonat l'empresari Jaume Soteras, president del grup Soteras, que rebrà la Medalla d'Honor per haver dedicat tota la vida a la restauració. També es reconeixerà la tasca de José Pérez, Joaquim Marquès, Lluís Camó, Indaleci Salas, Francisco Soler, Esteve Hugas, Joaquim Domato, Josep Lloret i Josefa Ribes, així com Viatges Alegret, Solmar Tours, Pirineu Emoció, hotel Llafranc, Restaurant Era Plaça, Masia Mas Fuselles, Consorci Memorail dels Espais de la Batalla de l'Ebre, Gaudí Centre Reus i el Museu Industrial del Ter.