L'alcalde d'Amer, Xavier Targa (ERC), es mostra convençut que després del ple extraordinari de divendres passat, on l'Ajuntament no va poder ratificar la nul·litat de la llicència d'obres atorgada per l'exalcalde Joan Güell sobre el bloc de 76 pisos de l'avinguda de la Selva, "no deixarem que les coses quedin així", remarca.

Per això, tot i que assegura que s'estan buscant vies de solució, com va avançar en el ple, aquestes dependrien en primer terme de portar al jutjat contenciós administratiu la decisió del plenari, però també hi hauria una altra manera, explicava ahir: "que l'oposició reconsideri la seva actuació i que s'avinguessin a fer un nou ple". I és que en la votació d'aquest punt de l'ordre del dia, que ve precedit pel dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat on considera que la llicència és nul·la perquè va ser mal donada, els dos grups de l'oposició d'Amer, CiU i IA, van votar en contra de revocar-la i, per tant, van deixar l'equip de govern d'ERC i CA en minoria defensant el punt.

Finalment, ahir Targa va explicar que de moment no hi ha la decisió presa però que aquestes són les dues vies que s'estan estudiant i que es trobarà una solució.

Cap moció de censura

Per la seva banda, el cap de CiU, Narcís Junquera, ahir criticava que s'estigui vinculant el vot negatiu de CiU i IA de divendres a una possibilitat de moció de censura contra l'alcalde, Xavier Targa, com s'ha especulat els darrers mesos. El convergent va explicar que "l'única persona que es va ajuntar amb en Güell va ser en Targa i a canvi de res" en les eleccions municipals.

Pel que fa a l'actuació de CiU en el darrer ple, Junquera va explicar que van votar-hi en contra perquè tenen constància que des del mes d'abril hi havia interposat un contenciós administatiu contra l'Ajuntament per part de l'empresa constructora dels pisos Baker Gestión SL i que "els nostres assessors jurídics ens van dir que no hi votéssim a favor" i que ho vam fer en contra, per tal que no prosperés la ratificació d'anul·lar la llicència.

A més, Junquera va assegurar que "la voluntat de Convergència és que tot s'arregli independentment del tema polític i veig que no hi ha voluntat per trobar una solució". Finalment, un altre aspecte criticat per Junquera és que l'alcalde, Xavier Targa, no convoqués una comissió informativa prèvia al ple "on s'haguessin pogut acostar posicions i no anar al ple sense saber què es votaria, cal tenir en compte que estan en minoria".

La llicència del bloc es considera nul·la perquè l'edifici ocupa la via pública i no respecta les normes urbanístiques, segons ha determinat la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. Aquesta no és l'única llicència mal donada per Güell, s'han anul·lat la d'un edifici unifamiliar i la de l'edifici on la mare de Güell va fer-hi un bar.