La secció de comerç, hostaleria i turisme del sindicat d'UGT ha denunciat la direcció de l'hotel Alva Park de Lloret al Departament de Treball perquè estaria intentant forçar la revocació del comitè d'empresa que es va crear ara fa un any i mig. El secretari d'acció sindical d'hostaleria i comerç de Girona de la UGT, Maxi Rica, diu que els problemes amb la gerència van sorgir a partir de la constitució del comitè d'empresa i l'inici de les negociació de les condicions laborals.

Rica indica que els caps de secció també han estat perseguint tots els treballadors en un acte completament "antisindical" per tal d'aconseguir les firmes necessàries per instar la revocació del comitè. De fet, aquest divendres tindrà lloc la votació que en decidirà la continuïtat o la dissolució. Per aquest motiu els empleats de l'hotel han estat convocats davant la porta d'accés per relitzar una concentració protesta.

El delegat apunta que al llarg d'aquest any i mig s'ha aconseguit que els treballadors disposin d'un horari laboral "i no treballin segons un criteri arbitrari del seu cap", se'ls ha donat un descans perquè puguin menjar a l'hotel, "ja que abans havien de venir menjats" i s'ha creat el calendari 2010. A més, s'ha negociat que el comitè disposi de tota la informació relativa a contractacions i acomiadaments -objectiu no complert- així com la gestió del temps de treball.

Per evidenciar la persecució i "coacció" als empleats el delegat apunta que abans la plantilla estava constituïda per una seixantena de persones mentre que ara ha quedat reduïda a la meitat. UGT no descarta judicialitzar la situació i demanar la tutela sindical, ja que considera que l'hotel Alva Park ha estat "jugant brut" amb l'objectiu d'aconseguir desfer el comitè d'empresa. Rica explica que els treballadors que es troben al capdavant de la revocació guarneixen el seu discurs afirmant que no són contraris a la creació d'un comitè d'empresa, sinó als cinc representants actuals. Pel delegat resulta irònic que s'escudin en aquest fet quan són diversos els empleats que se senten "pressionats i tenen por".

Les assemblees revocatòries poden sol·licitar-se quan els treballadors consideren que els delegats no estan complint els objectius i no representen els interessos. En el cas de l'hotel, la UGT té el convenciment que l'intent de revocació és una maniobra orquestrada per la direcció i que, si bé podria desembocar en la creació d'un nou comitè, considera més que probable que estarà integrat pels que han estat perseguint els companys perquè signessin la constitució de l'assemblea.