Castelló d'Empúries ha organitzat per aquest dissabte una jornada de voluntariat per eradicar les plantes exòtiques invasores del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Concretament, s'actuarà a la platja de la Rubina. Principalment es retirarà una espècie, la Carpobrotus edulis, coneguda com a ungla de gat.

La jornada començarà a les deu del matí i s'allargarà fins a la una del migdia. Els participants, als quals s'oferirà un refrigeri, seran guiats pels organitzadors de la jornada.

Segons han explicat, les espècies exòtiques invasores poden causar greus alteracions en la biodiversitat dels ecosistemes naturals on s'introdueixen, ja que interactuen amb la resta d'espècies autòctones presents. Això porta a la desaparició d'espècies en l'actualitat, juntament amb la pèrdua d'hàbitats naturals.

La jornada està organitzada per l'Associació d'Amics del Parc Natural (APNAE), Depana, l'Ajuntament de Castelló i la col·laboració del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. L'actuació s'emmarca en el projecte "Mirades", que Depana desenvolupa amb el suport de l'Obra Social de Caixa Sabadell.