Una sentència de la secció tercera de l'Audiència de Girona ha suposat un dur revés per les intencions de la federació catalana d'activitats recreatives musicals (Fecasarm) d'erigir-se com la defensora de la imatge i bona fama dels establiments d'oci nocturn. El judici a un jove holandès que va apunyalar un altre turista en una discoteca de Lloret va suposar, tot just fa uns dies, la primera posada en escena de la Fecasarm com a acusació popular en representació del bon nom de bars musicals, pubs i discoteques. La Fecasarm demanava una indemnització de 5.000 euros (més tard la rebaixaria a 2.500 euros) en considerar que l'apunyalament perpetrat per l'acusat havia contribuït a donar mala fama a la nit lloretenca i als seus locals. Ni tan sols la promesa que els diners de la indemnització serien destinats a impulsar campanyes de civisme ha servit perquè l'Audiència li donés la raó. És més, el text de la sentència es converteix en un compendi de retrets cap a la manera de procedir de l'acusació popular.

La sentència posa de relleu que el dany o perjudici "no ha quedat provat" i insisteix en aquest punt quan apunta que "la pretensió indemnitzatòria de l'acusació popular està basada en simples suposicions i conjectures". També destaca la resolució que la legitimació de la Fecasarm per personar-se en el procediment "és molt dubtosa".

El cas té a veure amb les dues ganivetades que la matinada de l'1 d'agost del 2008 va ventar-li un jove holandès a un altre noi en una batussa a la discoteca Tropics de Lloret. El dia del judici l'acusat ja va admetre els fets però la sentència havia d'aclarir les pretensions indemnitzatòries.