L'impacte econòmic que ha deixat l'activitat de creuers al port de Palamós aquesta temporada ha estat d'1,9 milions d'euros, segons les dades recollides per Ports de la Generalitat arran de l'estudi fet per la Direcció General d'Assumptes Marítims i Pesquers de la Unió Europea sobre el turisme en els ports.

Aquesta temporada ha tingut una durada de set mesos (abril-octubre) amb un pas de 32 escales que han portat de visita al municipi 33.554 passatgers i 13.566 tripulans dels creuers.

Cadascun d'aquests passatgers, segons els estudis de la UE, s'ha gastat una mitjana de seixanta euros durant la seva visita, on s'inclouen despeses d'excursions, restauració, compres, transport i prestació de serveis al passatger. Pel que fa a la tripulació, cal tenir en compte que amb cada escala ha desembarcat el 50% dels seus membres, els quals han gastat al voltant de 25 euros per cap. Totes aquestes despeses han repercutit molt positivament al municipi i a les rodalies, sobretot en aquesta època de crisi, tal com va remarcar el secretari de Mobilitat, Manel Nadal.

El mes que Palamós ha rebut més creuers ha estat el juny, amb 8, seguit del mes d'octubre, amb 7 atracaments i 6 durant el juliol.

El perfil d'aquests viatgers que han estacionat a Palamós ha estat majoritàriament de procedència europea. La nacionalitat més nombrosa ha estat la britànica (74%), seguida molt de lluny de l'alemanya (15%). Amb percentages molt reduïts, del 2%, han passat pel municipi creueristes nord-americans i irlandesos.

Ara bé, no tot l'impacte econòmic s'ha quedat a Palamós, ja que tot i que la majoria de passatgers desembarcats han preferit quedar-se al municipi, d'altres han contractat excursions fora. Així doncs, dels 33.554 passatgers arribats al port palamosí 25.166 han desenbarcat (75%). D'aquest total, un 65% han visitat el municipi i hi han deixat un total d'ingressos al voltant dels 770.000 euros, segons va indicar l'alcadessa, Teresa Ferrés; mentre que el 35% restant han escollit diverses destinacions. Aquestes sortides s'han realitzat a Barcelona, Figueres, Girona, la Costa Brava, Tossa de Mar, Pals, Peratallada i Cadaqués; de major a menor sol·licitud.