El Cercle d'Infraestructures va celebrar ahir un conferència col·loqui amb el subsecretari del Ministeri d'Habitatge, Marcos Vaquer, com a convidat. Durant el torn de preguntes el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona, Joan Pluma, es va dirigir al conferenciant per saber l'opinió del ministeri sobre una possible retirada de competències en matèria urbanística arran dels darrers casos de corrupció que han sortit a la llum. Vaquero va respondre que això seria "injust" i va matisar que el major problema d'aquests casos no és "competencial".

En aquest sentit el subsecretari d'Habitatge de l'Estat va argumentar que les decisions de qualificació del sòl les aproven els plens dels ajuntaments però que en tot cas la competència és autonòmica, ja que és aquesta qui li dóna el vistiplau definitiu.

Respecte als diferents casos que des de l'estiu són motiu de debat públic, Vaquero va indicar que "la majoria no són d'avui, sinó de fa 6, 8 0 10 anys" i, respecte a la xifra, va apuntar que "no és tracta que ara hi hagi més corrupció, el que passa és que ara hi ha més investigació".

Durant la conferència, el subsecretari del ministeri va recalcar la necessitat d'incentivar la rehabilitació de les àrees urbanes per tal de dinamitzar el sector immobiliaria, sotmès a "una profunda crisi", i alhora per aprofitar la vivenda buida.