La promotora Tarull Edificis SL ha recorregut al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona que l'impedeix construir un edifici plurifamiliar a la plaça de l'Església d'una alçada major que la casa situada al costat de l'hotel Can Tonet i que és propietat de l'empresa. L'empresa hauria demanat les llicències d'enderroc i d'obres en un moment d'impàs entre la suspensió de l'antic pla general de 1986 i l'aplicació del nou de 2006.

La mercantil manifesta que en aquest període no va realitzar cap argúcia legal per obtenir les llicències sinó que considera que durant sis mesos el planejament vigent a la vila va ser el de 1986 i, per tant, tenia dret a demanar "l'expedició d'un certificat d'aprofitament, de la mateixa manera que podia haver demanat immediatament llicència d'obres".

Per a l'empresa resulta invàlida la decisió de l'Ajuntament de denegar les llicències al·legant que l'edifici projectat trencaria l'equilibri arquitectònic que té la plaça de l'església. Apunta que el bloc de pisos projectat no superaria amb escreix l'alçada que té la finca actual. En principi, el consistori s'hauria mostrat contrari al projecte constructiu de l'empresa perquè el Pla general de l'any 2006 era molt més restrictiu que l'anterior i l'impossibilitaria fer un àtic a l'edifici com la promotora havia previst.

La decisió del jutge

El jutge va determinar que la promotora no es podia emparar en el Pla General de l'any 1986 per realitzar la construcció perquè aquesta quedaría afectada directament per la normativa urbanística de 2006. No obstant això, quan Tarull Edificis va presentar les sol·licituds el Pla General de 2006 no havia entrat en vigor.