Treballadors del Centre Tramuntat retiren les espècies de flora exòtica invasora que durant els darrers anys han colonitzat el litoral de Palafrugell. L'arrencada és manual i se centra en tres espècies: l'ungla de gat, situada a les roques de primera línia de mar; la tradescància i l'acant, que es troben a la zona de la riera de la Pedrosa. La majoria d'aquestes plantes provenen de jardins privats i, per això, l'Ajuntament farà una jornada tècnica per informar de la problemàtica que comporten. El projecte és dins el conveni signat per la Diputació de Girona i La Caixa per millorar espais naturals.

En diversos trams del camí de ronda de Tamariu es poden observar grans manats de plantes verdes que baixen per la roca. Es tracta de l'ungla de gat, una de les espècies invasores que durant els darrers anys ha colonitzat el litoral empordanès. En aquest cas, l'actuació se centra a l'Espai d'Interès Natural Muntanyes de Begur.

El projecte també neteja de flora invasora la zona de la riera de la Pedrosa. En aquest cas, les espècies que l'han colonitzada són la tradescància i l'acant. Un cop s'hagin retirat els manats de plantes invasores, els operaris també restauraran els ambients més degradats amb la plantació d'espècies de flora autòctona. L'actuació costa 60.000 euros (46.900 aportats per La Caixa i la resta, l'Ajuntament).