Deia Feliu Matamala que les batalles grosses les fan els dirigents polítics i que de vegades aquestes batalles es perden: "Les petites, en canvi, s'han de guanyar. L'amo de Catalunya és el poble català, però aquest poble, sense bufetades, dorm". Guardava el Sr. Matamala una llibreta on apuntava un seguit d'accions que cal fer en defensa del català i de Catalunya: "La llista és oberta i s'agraeixen noves idees", explicava:

- "Parlar català amb tothom, encara que no l'entenguin. Animar els immigrants a parlar-lo".

- "Comprar productes de producció catalana o dels PPCC i etiquetats en català".

- "Retirar els comptes de bancs espanyols, que s'emporten lluny els beneficis; fer-se client de caixes i bancs catalans".

- "Fer-se el DNI català. Fer-lo servir sempre. No treure mai l'espanyol sense que abans no s'hagi presentat el català. I quan ens demanin l'oficial identificar-se amb el carnet de conduir. Propagar el DNI català".

- "Reclamar l'ús del català a tot arreu. No pagar factures, rebuts, lletres de canvi, tiquets de caixa, etc., en llengua espanyola sense que abans no se n'hagi reclamat l'ús del català".

- "Canviar els noms castellans al registre civil i al DNI espanyol. És vergonyós que un Joan sigui "Juan". Catalanitzar els cognoms espanyolitzats de fa segles: Castañer, Alsina, Carreras, Suñer, etc".

- "En franquejar les cartes, posar el segell cap per avall del Borbó Joan Carles que va dir que mai la llengua espanyola havia estat imposada".

- "En viatges turístics i vacances, donar preferència a poblacions i comarques dels PPCC".

- "Ingressar-hi i propagar associacions de provada catalanitat. Fo?mentar el ball de la sardana i les seves associacions".

- "Llegir o subscriure's a diaris i revistes catalans".

- "Pressionar els polítics i ajuntaments perquè canviïn els noms de carrer espanyols i espanyolistes".

- "No entrar en botigues que tenen el rètol en espanyol".

- "Protestar per escrit, o de paraula, per les incorreccions en llengua catalana i per frases que denigren la catalanitat a les televisions. Connectar exclusivament amb estacions de ràdio i TV catalanes".

- "Posar l'adhesiu CAT a la matrícula dels vehicles, i, als autos, millor al darrere i al davant".