El nombre de turistes es?trangers que han entrat per l'aeroport de Girona en els 10 primers mesos de l'any és un 10% inferior als que van fer-ho en el mateix període de 2008. Així ho demostren les xifres que va donar ahir a conèixer l'Institut d'Estudis Turístics (depenent del Ministeri de Indústria, Turisme i Comerç). Malgrat el descens -més elevat que el patit pels aeroports més importants-, el de Girona és el setè aeroport de l'Estat pel que més turistes internacionals han entrat.

Els 2.020.003 turistes internacionals que han arribat entre gener i octubre a Girona per via aèria suposen un descens lleugerament inferior a la mitjana espanyola, que ha sigut del 13%. Pel que fa únicament al mes d'octubre, han arribat per Girona 193.685 turistes internacionals, xifra que equival a un 8,7% menys que a l'octubre de 2008. En el rànquing mensual, l'aeroport de Girona és el vuitè amb més arribades internacionals.

És destacable que del total de viatgers estrangers que van arribar a Girona a l'octubre, només un miler no ho va fer en companyies de baix cost. I dels més de 2 milions arribats els deu primers mesos, a penes 70.000 no van usar les low cost.

El total dels aeroports espa?nyols van rebre a l'octubre 4,9 milions de passatgers internacionals, més de la meitat dels quals (51,5%) van arribar amb companyies de baix cost. Les que més viatgers van transportar van ser Ryanair, Easyjet i Air Berlin.

Les companyies tradicionals continuen perdent passatgers, ja que van reduir el volum de viatgers en un 5,6%.