Comissions Obreres (CCOO) denuncia que el Departament d'Educació tarda quatre dies a cobrir les baixes per malaltia del professorat. El sindicat va fer pública aquesta dada ahir, després d'haver enquestat els centres educatius sobre aquesta qüestió. Si bé la mitjana de demora són quatre dies, la Federació d'Ensenyament de CCOO també va informar que en alguns casos el substitut no arriba mai a l'escola o institut i la baixa es manté fins que torna el docent que estava de baixa.

La formació sindical va denunciar que aquest retard es deu a l'estalvi de recursos per part del Departament d'Educació, que contracta els docents menys dies dels que necessiten els centres per poder atendre les aules.

CCOO va afegir aquesta mesura a les retallades de plantilles fetes a principis de curs i a l'augment del nombre d'alumnes per aula. Tot plegat -i d'acord amb la seva queixa- fa que "el professorat hagi de dedicar encara més hores de les que ja estava fent", cosa que provoca malestar als centres educatius "ja que estan treballant al límit de la capacitat".

Perjudicis als substituts

El sindicat educatiu va afegir a les seves crítiques que "la manca de contractació també està afectant greument el professorat substitut, perjudicat per la precarització laboral i la pèrdua de jornades de treball".

Com a conclusió, CCOO va demanar al Departament d'Educació que "es preocupi de la gestió i les necessitats reals dels centres", cobrint les substitucions diàriament; en comptes de fer "propostes de grans canvis cada dia".