El restaurant El Celler de Can Roca ha aconseguit la tercera estrella Michelin i és guardonat, d'aquesta manera, amb la màxima distinció per part de la prestigiosa guia francesa. L'establiment dels germans Roca, situat a Taialà, afegeix la tercera estrella a les dues que ja havia aconseguit, el 1995 i el 2002. Les Cols d'Olot -dirigit per la xef Fina Puigdevall- va obtenir la segona estrella, mentre que els establiments Fonda Xesc de Gombrèn -del xef Francesc Rovira- i Bò.Tic de Corçà -del xef Albert Sastregener- van obtenir la primera. A més, Paco Pérez, propietari del restaurant Miramar de Llançà, va obtenir la seva segona estrella, en aquest cas per l'Enoteca de l'Hotel Arts de Barcelona.

Josep Roca va afirmar a Diari de Girona que "la notícia ha despertat molt d'entusiasme a tota la família i tenim moltes ganes de celebrar-ho". "Des de fa un any la nostra sensació era que tot apuntava que aconseguiríem aquesta distinció i creiem que el reconeixement ens arriba per l'estil de cuina precisa i per l'actitud positiva cap a la gent".

Aquest reconeixement "no suposarà cap canvi de preu en els nostres plats", segons va confirmar Josep Roca, que es va mostrar molt content d'aquesta distinció, no només pel prestigi del seu establiment, sinó per l'impuls a la feina del dia a dia del restaurant al costat dels seus germans.

L'edició espanyola de la publicació gastronòmica, la més influent del planeta, compleix 100 anys el 2010, per la qual cosa els seus responsables van decidir celebrar l'efemèride amb una gran festa al mercat madrileny de San Miguel, en el transcurs de la qual es va revelar la resta d'establiments que van ser reconeguts amb les prestigioses estrelles Michelin.

Les tres estrelles no són l'unic reconeixement que ha rebut El Celler de Can Roca, ja que remata un any excepcional si fem esment que el mes d'abril l'establiment de Joan, Josep i Jordi Roca es va situar en el cinquè lloc mundial, segons la llista de la revista britànica Restaurant Magazine.

La filosofia de la cuina d'El Celler de Can Roca es basa a estar innovant constantment i de manera permanent els seus plats, així com posar nous projectes en funcionament utilitzant els recusos i innovacions de les noves tecnologies.

Evolució d'El Celler

El restaurant gironí és considerat com un espai amb tres vèrtexs que el constitueixen, els germans Roca: Joan, Josep i Jordi. Les aportacions de tots tres fan que amb el pas dels dies en El Celler s'aconsegueixi traçar la línia evolutiva de la cuina que els caracteritza.

L'agost de l'any 1989 El Celler de Can Roca va obrir les seves portes i el primer plat que van oferir va ser lluç amb vinagreta d'alls i romaní.

A partir d'aquí fa més de vint anys que el restaurant continua aportant nous conceptes gastronòmics.

Un dels conceptes que aporta és "la cuina de les emocions", en la qual constantment els germans Roca obren noves vies creatives en la seva activitat, amb la finalitat de trobar la seva pròpia cuina.

El Celler de Can Roca va ser ?guardonat amb la seva primera estrella Michelin -la primera a la ciutat de Girona- l'any 1995, amb la qual es va reconèixer la seva trajectòria gastronòmica i el servei de l'establiment. L'any 2002 el seu restaurant va obtenir la segona estrella.