El PSC de Blanes donarà suport a la moció d'EUiA per impedir que una empresa vinculada al president del Real Madrid, Florentino Pérez, mantingui el sou congelat a les educadores de les llars d'infants de Ca la Guidó, la Plantera i Can Borell. Es dóna la particularitat que la mercantil en qüestió, Clece SA, rep cada any l'increment corresponent a l'índex de preus al consum (IPC) però això no reverteix en les seves empleades, ja que si bé l'empresa els aplica aquesta apujada al sou base els la rebaixa en igual quantitat al complement de qualitat i així sempre mantenen el mateix sou final.

El portaveu dels socialistes, Josep Marigó, afirma que ha demanat al govern (CiU, PDB, PP) que li sigui facilitat l'expedient i l'actualització de preus d'aquesta empresa. El regidor reconeix que va ser la seva formació la que va inciar el primer concurs d'adjudicació però apunta que la intenció era aconseguir "equiparar el sou de les educadores de Blanes amb les de la Generalitat". Per aquesta raó la formació estudiarà si l'empresa "està obtenint benefici a costa de no incrementar el sou de les treballadores".

La moció d'EUiA

La moció presentada per EUiA reclama que Clece garanteixi la pujada del sou de les treballadores com a condició prèvia a la prorrogació del seu contracte de gestió. A més, es veurà obligada a aplicar la mesura amb caràcter retroactiu i en la pròrroga del contracte establirà una pujada percentual del sou net.