La Federació d'Ensenyament de CCOO a Girona s'ha sumat al rebuig de la Fapac al calendari per desenvolupar la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), criticant especialment que el nou decret d'admissió d'alumnes "hagi quedat en segon terme". Fa pocs dies, la Federació d'associacions de pares d'alumnes de Catalunya (Fapac) va fer la mateixa denúncia pública.

CCOO també considera que la Generalitat manté el desequilibri entre la xarxa pública i la privada concertada pel que fa a l'escolarització d'alumnat amb necessitats educatives especials, a més de denunciar que no ha recollit l'esperit del Pacte Nacional per a l'Educació signat el 2006. El sindicat assenyala que en aquest document es defensava la creació del Servei Públic de Catalunya, el qual integrava les dues xarxes educatives finançades amb fons públics "que havien de compartir drets i obligacions".

Ara, des de l'organització sindical temen que "la manca de voluntat a l'hora de repartir equitativament l'alumnat posi de manifest una política que potenciï l'escola privada". De la mateixa manera que tampoc els agrada que el contracte programa definit pel Departament d'Educació "no obliga a res als centres privats concertats que el rebin".

El sindicat gironí també considera que l'articulat de la LEC no avança en la creació de les oficines municipals d'escolarització. I pel que fa a les infraestructures, el responsable de la Federació d'Ensenyament de CCOO a Girona, Víctor Sánchez, també va apuntar que "correspon al Govern establir mecanismes de foment de les inversions en ampliacions, nova construcció d'edificis destinats a centres privats concertats".