La comissaria de Policia Local de Figueres es va quedar buida el passat cap de setmana. Cap agent estava disponible i els torns no es podien cobrir amb hores extra perquè el cos fa dues setmanes que no en fa com a protesta laboral. De la nova catalogació de llocs de treball que ha efectuat l'Ajuntament n'ha sortit una estimació salarial que queda lluny de les seves expectatives: bàsicament, els agents reivindiquen que se'ls pagui el mateix que als Mossos d'Esquadra. "Fan funcions similars i les patrulles són mixtes, els agents treballen de costat i un cobra 1.600 i l'altre 2.100", explica Rafael Pérez, delegat sindical del SFP-UGT.

Per al regidor de Seguretat Ciutadana de Figueres Josep Lluís Yécora (CiU), "la realitat és menys dramàtica". L'edil admet que el passat cap de setmana la situació va arribar "al límit" però que els comanaments van fer canvis en els horaris de vuit agents -es va proposar a nou i només un no ho va acceptar- per evitar que el servei al ciutadà es tornir a ressentir. Yécora admet que els agents estan en el seu dret a no fer més hores de les que els pertoca però adverteix que seran les seves nòmines les que se'n ressentiran, perquè gràcies als canvis els torns quedaran coberts.

Els policies no són els únics treballadors de l'Ajuntament de Figueres que protesten per la nova valoració que el consistori ha fet de cada lloc de treball. Es tracta d'una revisió, explica Pérez, que els consistoris realitzen cada vuit o deu anys i que clarifica i regula les tasques que pertoquen a cada lloc de treball i la remuneració que pertoca a cadascun. En el cas de la policia, això ha significar l'eliminació de complents que alguns agents cobraven i d'altres no. Mentre que el sindicat adverteix que la mesura de pressió continuarà fins que el consistori no faci una oferta salarial més temptadora, Yécora assegura que l'augment de la massa salarial dels 68 membres de la policia de Figueres és d'un 3,25% de mitjana, quan l'Estat preveu un increment salarial de només el 0,3% de cara l'any que ve. "L'oferta convertirà la policia de Figueres en una de les millor pagades de Girona", assegura Yécora, que aspira a tenir el conflicte resolt de cara al Nadal.