La Direcció General de Costes de l'Estat ha multat amb més de 30.000 euros terrasses del passeig Marítim de Platja d'Aro. El motiu, segons han explicat els afectats, és haver tingut les terrasses obertes fora de temporada, quan la concessió no ho permet. Almenys hi ha set locals que han estat sancionats, l'import econòmic del qual compta des del 2005 al 2008. Alguns dels afectats van assistir al darrer ple municipal per reclamar a l'Ajuntament que intercedeixi amb Costes per arreglar aquestes sancions. Es dóna la circumstància que Costes de l'Estat estigui trepitjant competències de la Generalitat ja que el 2007 es van traspassar de Madrid a Barcelona.

El Rincón del Sevillano, La Tissana, La Calma, Montbar Mar, Ely Beach, Fanals i Barbieri van rebre fa unes tres setmanes l'escrit de Costes en què se'ls notificava la sanció corresponent als anys 2005 2006, 2007 i 2008. Per exemple, la multa al Fanals puja 36.000 euros o 30.000, al Barbieri. Precisament, un dels responsables d'aquest darrer establiment és Antoni Cano, regidor d'Urbanisme del municipi, qui ha explicat que Costes ha fet una valoració a partir d'un presumpte estudi econòmic que haurien fet els establiments, però que cap d'ells ha vist. Així, en el cas del Barbieri, Costes ha computat els caps de setmana de fora de temporada i els ha donat un preu diari per arribar a l'import final de la multa: 160 euros diaris el 2005; 170, el 2006; 190, el 2007; i 215, el 2008.

Advertència sense sanció

Segons Cano, la temporada en què poden tenir la terrassa oberta és de Setmana Santa fins a finals de novembre; però recorda que si bé Costes els havia comunicat que les havien de desmuntar, mai els havia manifestat que serien sancionats. I afegeix que els establiments viuen de la terrassa, també a l'hivern, i que ell disposa d'una cabina que té llicència municipal i el vistiplau de Costes.

Aquesta setmana una delegació de l'Ajuntament es va desplaçar a Madrid on ja va tractar aquest tema. Des de Costes se'ls va comentar que els sancionats presentin al·legacions i es veurà què passa.