Al darrer ple de Blanes es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics del consistori, la moció presentada pel grup d'Esquerra Republicana de Catalunya de donar suport i prioritat al projecte de comunicar Blanes i Lloret amb un nou vial de transport públic: el tramvia. Uniria els centres de les dues poblacions en menys de 15 minuts. L'ajuntament de Lloret que és l'altra part interessada no ha dit la seva respecte a aquest gran projecte, que necessita una gran inversió per dur-se a terme, i que solucionaria en gran part les cues de cotxes que dels mesos d'estiu. La Generalitat de moment té el seu full de ruta i proposa una alternativa, que és la construcció d'un carril bus que seria de meny cost però que no trauria el trànsit. Esperem que els dos consistoris afectats de la Selva marítima puguin dir la seva i ser escoltats a l'hora de valorar i decidir quina seria la millor opció pels dos municipis.

Un treball d'escola presentat fa un any per un estudiant de Blanes, va guanyar i va ser premiat i escollit com el millor projecte de recerca d'un concurs universitari. L'estudi que dona viabilitat a la possibilitat d'enllaçar amb tramvia Blanes, Lloret i Palafolls, anomenat TramTordera, és un treball innovador i curiós, explica el cost econòmic i els trams possibles on fer passar el tramvia. Fa 15 anys, aproximadament els republicans ja parlaven d'unir Blanes i Lloret amb un futur tramvia, aleshores la proposta era considerada una utopia esbojarrada. Ara passat el temps, és sense dubte molt millor aquesta opció que la construcció del carril bus annex a la carretera.

El tramvia és un transport net, silenciós i respectuós amb el medi ambient, és a dir ecològic, les administracions hi haurien d'apostar més, i no tan sols, com s'està fent a l'àrea metropolitana de Barcelona. Altres nuclis i aglomeracions urbanes demanen altres alternatives de transport per solventar problemes de trànsit.

De dur-se a terme canviaria la fisonomia urbana de Blanes i Lloret per sempre. Seria el Feng-Shui urbanístic positiu per la població, i un amulet atrapa somnis ojibwa de futur. Cinematogràficament parlant el tramvia va lligat al cinema romàntic, pel·lícules de Polanski, Victorio de Sica i Rosselini, són un exemple en canvi els avions i els autobusos sempre van lligats al cinema catastròfic i de terror, esperem que no sigui el cas, encara que he d'admetre que he vist mass pel·lícules.