Disset vegades apareix la fórmula verbal escrivim amb b en comptes de v en el capítol Ortografia de les lletres del llibre digital de Llengua i Literatura Catalana de primer d'ESO, que utilitzen els instituts inclosos en el pla pilot del Departament d'Educació per introduir les noves tecnologies a l'aula. L'autor d'aquest llibre és l'empresa especialitzada Digital-Text.

La paraula amb la incorrecció ortogràfica -és a dir, escribim- es repeteix una i altra vegada per introduir exemples d'una norma determinada. I ho fa disset cops. L'error es produeix a la segona meitat del capítol, després que s'hagi explicat, precisament, l'ortografia de les lletres b i v. Tal com poden llegir els estudiants en el seu llibre digital, la v s'utilitza "en una mateixa família de paraules, com a alternança amb la u: neu-nevar, clau-clavar". Un llistat en el qual hi haurien pogut afegir "escriu-escrivim".

Els Digital-Text són llibres digitals interactius creats per experts docents en cada matèria, pensats -tal com s'informa a la seva web- per aprofitar al màxim les possibilitats de les noves tecnologies, facilitar la tasca del professorat i afavorir la comprensió de les assignatures als alumnes. La creació d'aquesta modalitat de llibres sorgeix d'Omnis cellula, una editorial sense ànim de lucre amb seu a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona fundada el 2002.

Vint-i-cinc centres educatius de les comarques de Girona utilitzen material de Digital-Text, que també serveix productes a unes 250 escoles de Barcelona, una vintena de Lleida i una quantitat similar a Tarragona. A Girona, onze instituts participen en el pla pilot d'introducció del llibre de text digital: els IES Jaume Vicens Vives (Girona), de Llançà, Pla de l'Estany (Banyoles), Puig Cargol (Calonge), Ramon Muntaner (Figueres), Ridaura (Castell-Platja d'Aro), Vallvera (Salt) i Sant Feliu de ?Guíxols, a més del Centre Escolar Empordà (Roses), els col·legis Vilagran (Salt), Bell-lloc i Maristes (Girona).