L'oposició de Calonge també acudirà a la Fiscalia en el cas dels 17.000 euros que l'alcalde Jordi Soler va entregar al regidor trànsfuga David Plana. El grup d'Esquerra Republicana -soci de CiU i Plana a l'equip de govern- va confirmar ahir en el ple que ja havia entregat a la Fiscalia les informacions que Diari de Girona ha publicat sobre aquest assumpte. Ara, els grups de l'oposició -PSC, CCSA i SAI- aportaran la documentació que tenen a les seves mans i que confirma l'entrega de 17.000 euros i dos documents més.

Referent a l'entrega dels diners, el regidor socialista Antoni Esteve va manifestar que aportaran el document signat per Plana en què certifica que el 7 d'abril del 2008 va rebre de l'alcalde convergent 17.000 euros en efectiu. I ho complementaran amb un burofax i un escrit adreçats per un veí del municipi al portaveu d'Esquerra, Martí Fonalleras. Amb el burofax i l'escrit hi anava adjunt el document de l'entrega dels 17.000 euros signat per Plana.

Els altres dos documents que l'oposició aportarà a la Fiscalia són dues cartes presumptament signades per David Plana l'agost del 2008. Una d'elles estaria adreçada a Josep Roselló, cap del CCSA, partit pel qual Plana es va presentar a les eleccions com a número 2 i que va abandonar el novembre de 2007, quan encara era membre del govern integrat per aquest partit amb el PSC i SAI. En l'escrit manifestaria que quan va abandonar CCSA no veia les coses clares, però que "vistes les circumstàncies que s'han produït fins en aquest moment, estic disposat a tornar a la disciplina" d'aquest partit. I hi posaria unes condicions: reestructuració del partit, que Roselló fos president honorari, la recomposició del grup municipal i una direcció capaç de fer pactes per tenir una nova majoria al govern. Roselló, però, mai ha rebut aquesta carta.

En l'altre document, Plana manifestaria que renuncia a les regidories que té en l'actual govern perquè s'haurien fet reunions importants amb descions "trascendentals" a la seva esquena.

Aquesta documentació és la que facilitarà l'oposició a la Fiscalia i que l'oposició vol que s'afageixi a les informacions que Fonalleras ja va entregar-hi. Per aquest motiu, Esteve va interrogar al republicà sobre la data i el número d'expedient que havien donat a les informacions que havia presentat a la Fiscalia. Fonalleras no ho recordava amb precisió -el 5 de novembre creia- però va manifestar que ja li facilitaria.

El cas es resumeix que el 7 d'abril de 2008, 13 dies després de la moció de censura, Soler va entregar a Plana 17.000 euros en metàl·lic. Els dos protagonistes han indicat que es tracta d'un assumpte "totalment privat" i que és un "préstec" que el regidor va demanar a l'alcalde per sortir d'una situació econòmica complicada. ERC ha manifestat que es creu les paraules dels dos protagonistes.