Els principal grup de govern a l'Ajuntament de Vidreres, el PSC, va recriminar l'actuació del tinent d'alcalde de Medi Ambient, Jordi Pruneda (EpV-ICV), per la contractació de diversos estudis a la cooperativa La Copa SCCL que ell va presidir. Els tretze regidors de l'Ajuntament de Vidreres es van ?reunir dimecres al vespre per tractar diversos temes i els socialistes van posar sobre la taula l'informe jurídic que s'havia obert a Pruneda pels diferents contractes a la ?cooperativa a la qual ha estat vinculat.

Els representants del PSC no van tenir cap inconvenient a dir directament al regidor ecosocialista que els havia enganyat i que li havien perdut la confiança. Pruneda es va defensar en recordar que l'estudi ha posat de relleu que no hi havia cap incompatibilitat en els contractes i que per tant tot era legal. Va recordar que la Copa SCCL és una cooperativa sense ànim de lucre i que ell, de fet, hi era com a representant de l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG). Davant la mirada dels set regidors de l'oposició, els retrets entre els dos grups socis de govern, els socialistes van deixar entreveure que el millor seria una sortida del govern del representant d'ICV, però ell va mantenir que no havia actuat malament.

El principal enuig del PSC rau en el fet que Pruneda ni tan sols va informar a la Junta de Govern Local respecte a algunes de les contractacions. Segons l'informe jurídic al qual ha tingut accés Diari de Girona, això va succeir en dues ocasions.

De fet, els socialistes de Vidreres han repetit els passos seguits a Girona amb el seu regidor de Medi Ambient, expedientat també per haver contractat la mateixa cooperativa, a la qual també està vinculat. Un cop l'informe jurídic va concloure que no hi havia incompatibilitat, l'alcaldessa, Anna Pagans, va reflexionar entorn a l'ètica en les actuacions polítiques i va instar els ecosocialistes a prendre algun tipus de mesura. Lluny d'això, el president d'Iniciativa a les comarques gironines, Joan Boada, va defensar la legalitat de les contractacions del representant ecosocialista gironí i va recordar a Anna Pagans els casos de corrupció a les files socialistes que actualment estan als jutjats. En el cas de Vidreres, el PSC també espera algun tipus d'actuació dels ecosocialistes, sense moure fitxa.

Situació complicada

De fet a Vidreres el PSC té una situació de govern molt més complicada. A Girona el tripartit té majoria absoluta i fins i tot podria prescindir dels tres representants d'Iniciativa. Al municipi selvatà però, els socialistes manen en minoria amb EPV-ICV, i un trencament ara del govern podria deixar només quatre regidors al capdavant de l'Ajuntament de Vidreres. En aquest cas, s'haurien de buscar sempre suports externs d'alguns dels grups de l'oposició (CiU, ERC, Gent del Poble i Plataforma Cívica Ciutadans de Vidreres). Això significaria una complicada ?negociació amb les altre forces polítiques. Les altres formacions, però no estan diposats a entrar, ara per ara, en un govern coix i prefereixen que els socialistes es quedin sols per fer pal·lesa la seva fe?blesa.