El punt de trobada de Girona ja ha atès 55 famílies aquest any, la meitat de les quals són noves respecte l'any anterior. El de Figueres, en canvi, n'ha assistit fins ara 21, el que significa 28 infants.

Els punts de trobada són espais titularitat de la Generalitat on es garanteix el compliment del règim de visites en cas de separació o divorci. També funciona quan una família biològica visita un fill que ha estat acollit en un centre de la Generalitat.

La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, va inaugurar ahir el nou punt de trobada gironí, que a principis d'estiu es va traslladar des del carrer Albereda (l'edifici Fòrum) a l'avinguda de la Hispanitat. La responsable del govern va explicar que el 80% dels casos que atenen en aquest punt són derivats dels jutjats, mentre que el 20% restant són infants que es troben sota acolliment familiar. Capdevila va assegurar que els dos punts els permeten donar servei a totes les peticions que els arriben i per això de moment no està previst obrir-ne de nous.

La directora dels serveis territorials de Justícia, Carme Sitges, per la seva banda, va indicar que a partir del 30 de desembre funcionarà un nou jutjat de família a Girona, de manera que s'unificaran tots els serveis en un de sol, no com ara, que a les famílies els pot tocar anar a qualsevol dels sis jutjats de primera instància que hi ha.

Més tard, la Capdevila va inaugurar l'espai Dixit, que és el primer centre de documentació de serveis socials de Girona i es troba al carrer Bernat Boades.