Les escoles privades concertades s'han acollit a l'escletxa oberta per la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i intenten ampliar la seva oferta educativa subvencionada fins a la secundària postobligatòria. Amb aquest objectiu, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya ja ha presentat la sol·licitud pertinent al Departament d'Educació, encara que el Govern no té previst tractar el tema fins al 2011.

La possibilitat d'ampliar el concert econòmic a més nivells educatius va ser un dels cavalls de batalla del sector privat durant les negociacions de la LEC. Fins ara, la Generalitat contribueix en el finançament de l'educació infantil de segon cicle, la Primària i la Secundària obligatòria (ESO). Després de la seva aprovació al Parlament de Catalunya, ara la llei obre la porta a demanar concerts per al Batxillerat i els Cicles Formatius. Ara bé, en cas de concedir-los no serà el concert general que s'aplica a l'etapa obligatòria sinó que es tractarà d'un concert singular; és a dir, que l'Administració no n'assumirà tot el cost sinó que una part es continuarà finançant amb les quotes de les famílies.

Un representant de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Sergi Gallego, va explicar que el tràmit ja s'ha iniciat -el període habitual per a la revisió dels concerts a la privada és al gener, però la modificació del calendari escolar ho ha avançat al novembre-. La seva entitat representa 410 escoles catalanes i a les comarques de Girona n'hi ha més de 30 que imparteixen Secundària postobligatòria. A l'hora d'explicar les raons per allargar el concert econòmic, Gallego en va remarcar "la necessitat des del punt de vista de la igualtat d'oportunitats de les famílies perquè aquest és l'únic segment de l'educació que encara no és gratuït". Un altre argument té a veure amb les plantilles docents, ja que en els seus centres hi ha professorat que imparteix ESO i Batxillerat alhora. Referint-se a una qüestió salarial, Gallego va assenyalar que "no podem discriminar entre professors d'ESO i Batxillerat, sempre s'intenta equiparar el sou però això suposa un esforç molt gran". I el tercer motiu té a veure amb les expectatives de les escoles, ja que "com més complets siguin els ensenyaments, més perspectives de futur assegurades". El representant de la Fundació va dir que molts centres voldrien ampliar l'oferta d'Infantil, Primària i ESO amb Batxillerat i FP, "però és molt costós i per això no s'implanta". Gallego va recordar que el seu col·lectiu va insistir molt en l'ampliació del concert i va afegir que "hem aconseguit que es tingui en compte la nostra demanda, però això no garanteix que ens el donin". D'acord amb el calendari de desenvolupament de la LEC, aquest tema es tractarà el 2011.