Els pares i mares dels nens de 0 a 3 anys que aniran a la nova llar d'infants de Sils, que es troba a la zona de les Mallorquines, després de dies de converses han aconseguit que l'Ajuntament no faci estrenar les instal·lacions als seus bebés el dia 9 de desembre, tal com ho tenia decidit l'equip de govern (IdS). I és que, consideren, després de parlar amb la futura directora i les educadores del centre escolar, que les instal·lacions no estan acabades i encara hi hauria deficiències.

Per tot això, van demanar al regidor d'Educació, Carles Taberner (IdS), que es deixés passar el primer trimestre i, per tant, s'inauguri aquesta llar d'infants a principis de gener, després de Reis. En concret, després d'una reunió mantinguda entre els dos col·lectius aquesta setmana, es va acordar obrir el dia 8 de gener vinent.

Entre els defectes que s'han trobat per part de l'equip educatiu, segons relata el futur president de l'Associació de Pares i Mares (Ampa) de la guarderia, Daniel Jiménez, hi hauria "els vinculats a l'educació del dia a dia, com ara esglaons més alts dels previstos, rentamans amb perill per a nens tan petits; un conjunt de temes de seguretat", remarca. Des de l'Ajuntament de Sils, l'alcalde, Martí Nogué (IdS), explica que s'hi van trobar "petites coses de poca importància" i ja s'ha començat "a fer la neteja i aquesta setmana ja s'instal·len els nous mobles".

Daniel Jiménez explica que el consistori els havia dit que el 9 de desembre era la millor data perquè la brigada de l'Ajuntament es pot dedicar plenament al trasllat, assegura. Pels pares, assegura, el 8 de gener és una data bona, ja que aquesta llar d'infants havia d'iniciar el curs al setembre i "ja no ens ve d'un mes" i llavors les instal·lacions no estaven llestes perquè s'hi havien detectat defectes en l'obra i no hi havia encara el mobilitari.

Aquesta nova guarderia ha de descongestionar l'actual llar d'infants de Sils, anomenada La Quitxalla, que es troba en ple nucli urbà, en concret, al carrer Prudenci Bertrana.

Adaptació i després de Nadal

El tema de l'adaptació és el que amoïna pares i educadors, explica Jiménez, i per aquest motiu remarca que "si hagués obert el dia 9 de desembre, els nens tindrien pocs dies per adaptar-se i se sentirien descol·locats".

La llar d'infants de l'àrea de Mallorquines té 75 places i en un inici no s'omplirà del tot perquè només se n'ocuparà una cinquantena, però estarà preparada per aplegar nens que han nascut en els darrers anys fruit de l'increment demogràfic que ha patit el municipi.