Blanes, Vilamalla i Palau-saverdera es beneficiaran del conveni que els governs de la Generalitat i l'Estat van signar ahir, en virtut del qual es construirà habitatge protegit en aquests municipis gironins. A Blanes s'edificaran 48 habitatges de protecció, 14 a Vilamalla i 25 a Palau-saverdera.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i la ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor, es van reunir ahir al matí en el marc de la Comissió Bilateral del Pla de l'habitatge a Catalunya per analitzar la situació actual dels ajuts que preveu el Pla estatal d'habitatge a Catalunya i el seu nivell d'execució. Entre els 32 convenis que han signat, destaquen el de les 17 àrees d'urbanització prioritària, on el compromís final és construir un mínim del 50% d'habitatges protegits. Aquestes àrees es desenvoluparan a Blanes, Vilamalla, Palau-saverdera, Abrera, Artés, Bagà, Guardiola de Berguedà, Lliçà de Munt, Parets del Vallès, Rubí, Sant Just Desvern, la Seu d'Urgell, Lleida i Constantí, i es materialitzaran en 1.831 habitatges protegits. El conseller i la ministra també van acordar el finançament de les obres de rehabilitació dels nuclis antics de gairebé tots els districtes de Barcelona, així com la remodelació urbana del barri del Bon Pastor, la promoció de 73 habitatges per a col·lectius vulnerables a Barcelona, Moià i Lleida, i 50 habitatges universitaris a Vic.

La delimitació d'aquestes noves àrees urbanes suposarà la preparació de sòl per a 1.831 habitatges amb protecció oficial, amb unes aportacions de 5,4 milions d'euros per part del ministeri. Aquestes àrees mereixen una consideració especial dins les línies de subvenció del ministeri i de la Generalitat perquè el compromís final és construir un mínim del 50% d'habitatges protegits.