La Costa Brava es beneficiarà d'una part dels 621.000 euros que es destinaran fins l'any 2011 a fer més accessibles per a discapacitats les destinacions turístiques catalanes i a promocionar-les mitjançant la creació d'un portal temàtic de referència sobre accessibilitat.

El projecte Accessi Tourisme, que compta amb un pressupost de 621.000 euros fins al 2011, té com a objectiu principal crear un servei integral per a l'accessibilitat turística en les destinacions catalanes. Entre les opcions que s'estan estudiant, hi ha la creació d'un label europeu que garanteixi l'accessibilitat i la "practicabilitat" per a tothom, la realització d'un inventari exhaustiu de l'oferta turística, els serveis, productes i recursos de mobilitat de les principals destinacions corresponents a les marques turístiques de Terres de Lleida, Pirineus, Catalunya Central i Costa Brava-Girona.

Accessi Tourisme és un projecte europeu transfronterer que vol situar Catalunya com a destinació de referència en l'àmbit del turisme accessible. Aquesta és una de les principals conclusions del primer simposi europeu en aquest àmbit que es va celebrar ahir a l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El simposi va evidenciar l'oportunitat de mercat que suposa per a les destinacions turístiques el fet que estiguin dissenyades per atendre persones amb necessitats especials. La preferència de viatjar evitant les aglomeracions de la temporada alta, més el fet de ser un sector multiclient i en fort creixement, juntament amb l'evidència que la seva despesa mitjana i dia en la destinació és sovint superior en un 40% respecte als turistes convencionals, són factors que fan atractiu un segment de mercat que no sempre pot viatjar amb condicions d'autonomia.