Les estacions d'esquí del Pirineu gironí obriran portes durant aquest pont de la Constitució però els responsables de les instal·lacions no treuen els ulls de la previsió meteorològica. I és que malgrat que a mitjan novembre va caure una interessant nevada que va deixar una bona base de neu a les muntanyes, la posterior pujada de temperatures i les ràfegues de vent han escombrat de les vessants part del tan preuat element blanc.

La clau de volta per a un inici ?exitós passa perquè les temperatures es mantinguin vora el zero ja que, només així, els canons poden fabricar neu artificial. Si bé durant el cap de setmana sembla dificil que les temperatures caiguin en picat, les previsions sí que apunten cap a una baixada de temperatures a partir de dilluns de la setmana vinent. Des de Vallter 2000, on la mínima durant la nit havia estat de set graus negatius, posaven ahir de manifest que "està fent més fred a baix a la vall que no pas a l'estació". Serà dissabte quan Vallter, igual com té intenció de fer Vall de Núria, obri el parc lúdic i les pistes de la zona de debutants. Les dues estacions tenen previst anar obrint més pistes i remuntadors a mesura que vagi caient la neu.

L'estació més matinera serà la Masella ja que obre portes avui. El domini esquiable serà, de moment, el sector de Coma Oriola i l'àrea que va des de Cap del bosc fins al Pla de Masella. La Molina obrirà dissabte i ofereix cinc pistes obertes que permeten un domini esquiable de 10 quilòmetres amb gruixos de fins a 30 centímetres.