Els personal laboral i funcionari de Lloret haurà de fitxar amb l'empremta digital quan comenci i finalitzi la seva jornada. L'Ajuntament implantarà un sistema de control biomètric que permetrà identificar les empremtes dactilars dels treballadors alhora que controlarà si compleixen el seu horari. Està previst que aquest sistema s'instal·li progressivament a totes les dependències municipals.

Aquesta és una de les mesures adoptades pel govern (CiU, PP) després que el juliol passat se signés el nou conveni laboral que disposa d'un pla de conciliació laboral i familiar que permetrà als treballadors entrar una hora més tard, sol·licitar mitja hora de lactància o acompanyar els fills al metge, entre altres aspectes.

Paral·lelament, el consistori ha adquirit un programa informàtic anomenat "Portal de l'empleat" que permetrà gestionar els horaris dels 320 treballadros municipals i reduir la burocràcia en les seves peticions de dies festius, vacances i urgències mèdiques.

El sindicat d'UGT es mostra d'acord amb les mesures, que ja ha indicat que "seran a llarg termini". Fonts de l'agrupació afirmen que "es pot entendre que l'Ajuntament vulgui tenir un control sobre els treballadors" per evitar que hi hagi una part del personal que s'acostumi a rendir menys a la feina aprofitant alguns avantatges del conveni. "Som conscients que les nostres condicions laborals són millors que les de moltes empreses privades i, per tant, s'han de complir", apunten.

El regidor de Serveis Centrals, Ignasi Riera (CiU), apunta que la implementació d'aquestes mesures no està motivada per problemes de rendiment laboral o absentisme, sinó per una qüestió de modernització del sistema de control i de gestió dels recursos humans.

El comitè d'empresa troba que aquests sistemes de control seran beneficiosos per les negociacions laborals, ja que en dur un exhaustiu registre de les hores treballades facilitarà als sindicats la reclamació de les reivindicacions d'alguns col·lectius concrets com, per exemple, els conserges o membres de llars d'infants, els quals començen a treballar una estona abans de la seva hora marcada i pleguen més tard esperant que els pares vagin a buscar els nens als centres.