Traïts. Així és com se senten els alcaldes dels municipis afectats pel pas de la MAT a les comarques gironines. El president de l'AMMAT, Francesc Xavier Quer, ha criticat que el Govern de la Generalitat hagi presentat pel seu compte i sense comptar amb el territori un informe on proposa que es modifiqui la meitat del traçat per compactar-lo amb altres línies i allunyar-lo dels nuclis urbans. El que l'AMMAT considera més greu és que hagin assegurat que està consensuat amb el territori. 'Ens han enganyat', ha afirmat Quer que assegura que els alcaldes en cap moment han donat el vistiplau a la proposta i encara esperen que hi hagi un debat real sobre la viabilitat de soterrar la línia.

'Rebutgem el plantejament de la Generalitat', ha afirmat Francesc Xavier Quer que recorda al conseller d'Economia, Antoni Castells, que ha de ser el Govern qui s'adhereixi a les peticions del territori i no al revés. Quer reclama que tant el Govern com el Parlament de Catalunya compleixin la seva paraula i hi hagi un debat per decidir si el soterrament és viable o no.

Quer recorda que encara no hi ha hagut cap debat per analitzar si és possible tècnicament i econòmica soterrar la línia de Molt Alta Tensió però, en canvi, sí que hi ha un estudi del CILMA que defensa aquesta opció. 'Ens fan fer un estudi però no el debatem', critica Quer que afegeix que és 'molt trist i molt poc seriós'.

'Estem dolguts perquè es presenta un traçat dient que està consensuat amb els alcaldes i amb el territori quan no es així', ha assegurat Quer que explica que el Govern ha 'tirat els alcaldes als lleons' perquè els ha enfrontat als ciutadans. Quer, acompanyat dels alcaldes dels municipis afectats adherits a l'AMMAT, ha afirmat que la Generalitat ha 'passat' d'ells i ha portat una proposta 'que encara no ha vist ningú' dient que estava acceptada per tothom.

L'AMMAT no es dóna per vençuda i ha afirmat que demanaran explicacions tant al conseller Castells com als grups parlamentaris. 'Els convidarem a Girona i que ens expliquin per què no han complert', ha explicat Quer. Si no hi ha resposta o creuen que no hi ha suficients arguments, han explicat que el següent pas serà anar a fer sentit la seva veu a Madrid o, si cal, a Brussel·les. 'No estem gents contents amb el tracte que hem rebut', ha conclòs Quer.