El Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i l'empresari Jaume Soteras han obtingut els Premis d'Honor de Turisme de Catalunya en el seu XIV edició, en la que també es concedeixen deu medalles turístiques i deu diplomes turístics.

L'acte tindrà lloc aquesta nit al Palau de la Generalitat i estarà presidit pel president de la Generalitat, José Montilla, al qual acompanyarà el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.

La Medalla de Honor del Turisme es concedeix a Jaume Soteras per la seva dedicació a la restauració, potenciant a través de les seves empreses la cuina i els productes catalans mediterranis, segons que ha informat avui la Conselleria d'Innovació en un comunicat. Soteras forma part de la quarta generació del grup hoteler del mateix nom.

La Placa d'Honor del Turisme és per al Patronat de Costa Brava-Girona, que ha commemorat el centenari de la costa Brava amb l'organització d'actes, iniciatives artístiques i accions promocionals durant tot l'any.

Rebran les Medalles Turístiques els empresaris José Pérez (Viatges Baixàs), Joaquim Marqués (càmpings a la costa), Antonio Ruiz (parc aquàtic Water World), Lluís Camós (La Fonda), Esteve Hugas (apartaments en Costa Brava), Josep Lloret (Festival de Músiques Torroella de Montgrí), Indaleci Salas (promoció Costa Daurada), Francisco Soler (casa Poldo a Valls d'èneu), Joaquim Domato (Gubiana dels Ports) i Josefa Ribes (restauració en Terres de l'Ebre).

La Generalitat atorga també deu Diplomes Turístics a les empreses i entitats Confortel Hoteles, Viatges Alegret, Solmar Tours, Hotel Llafranc, Masia Mas Fuselles, Pirineu Emoció, Restaurant Era Plaça, Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre, Gaudí Centri Reus i Museu Industrial del Ter.