El govern de Blanes (CiU, PDB, PP) ha assegurat que l'anterior equip de govern va "maquillar dades" expressament per evitar que aflorés un romanent de tresoreria negatiu i així eludir realitzar un pla de sanejament. Actualment, els comptes del consistori estaran tutelats per la Generalitat fins a l'any 2015 després que la liquidació del pressupost de 2008 tanqués amb un forat de 5,26 milions d'euros.

El regidor d'Hisenda, Joan Burjachs (CiU), ha fet públiques les conclusions de l'auditoria sobre els Comptes Generals de la Corporació encarregada el maig passat i manifesta que l'actual govern va heretar "un dèficit acumulat de 3 milions d'euros de tresoreria", més els 17 milions d'euros que el consistori deu a l'empresa encarregada de la neteja, FCC.

Aquest estudi posa de manifest que els romanents de tresoreria de l'any 2006 i 2007 estaven calculats de forma errònia perquè van donar un saldo positiu. El regidor indica que el govern d'aleshores va preveure no cobrar una part dels deutes pendents i va realitzar dos ajustaments "que no són normatius però que van servir per maquillar dades". D'aquesta manera, on la liquidació del romanent de tresoreria de 2006 indica que es va tancar amb 328.990,32 euros positius l'auditoria assegura que haurien de ser 1,7 milions d'euros negatius; i on la liquidació del 2007 mostra un romanent positiu de 442.032,93 euros l'informe encarregat per l'Ajuntament assenyala que haurien de comptabilitzar-se 1,3 milions d'euros negatius.

Basant-se en les xifres de l'estudi, Burjachs ha assegurat que l'any 2006 resultava imperatiu fer un pla de sanejament en interpretar que s'havia produït un estalvi negatiu.

Malgrat que el govern ha anunciat que arran de les conclusions de l'auditoria està estudiant "la viabilitat de les actuacions jurídiques a emprendre" no ha manifestat contra què o qui té previst demanar responsabilitats. Si bé és cert que l'alcalde de la població, Josep Trias (CiU), ha mencionat que ara "han aflorat coses" que estaven amagades, el regidor d'Hisenda ha eximit l'actual govern de tota culpa al·legant que el desequilibri finançer de Blanes és una herència "que anem arrossegant".

El regidor d'Esports ha anat més enllà i ha situat el deute històric de l'Ajuntament en 30 milions d'euros. Una dada que l'auditoria no recull enlloc.

El govern ha evitat pronunciar-se sobre si aquest any hi ha la possibilitat de tornar a tancar negativament la liquidació del pressupost però ha assegurat que la despesa serà mig milió d'euros inferior al previst.