L'agrupació socialista de Blanes ha sortit a la palestra després que el govern (CiU, PDB, PP) els acusés de deixar un deute a l'Ajuntament de tres milions d'euros per "maquillar dades" dels Comptes Generals de la Corporació. El portaveu de la formació, Josep Marigó, ha recordat que els comptes es tanquen quan acaba l'any. Així els de 2006 s'haurien tancat el 2007, una vegada Josep Trias (CiU) ja era alcalde, i els de 2007 s'haurien tancat el 2008, també amb el mateix equip de govern.

Els socialistes han considerat que l'encàrrec d'una auditoria externa per analitzar els comptes de l'Ajuntament és una "maniobra política" per intentar desacreditar l'anterior equip de govern i que no tenia el vistiplau de l'interventor general de l'Ajuntament. Marigó esmenta que el govern ha fet un "ús partidista" d'aquest informe en presentar-lo primer als mitjans de comunicació abans de mostrar-lo als diferents grups que componen el ple municipal.

Pel PSC, aquest informe no té validesa perquè els balanços comptables que tenen significat són els aprovats per la Comissió Especial de Comptes, ratificats pel plenari municipal i signats per l'interventor. Respecte d'aquesta última figura, Marigó ha expressat que encarregar una auditoria externa significa posar en dubte la paraula d'aquest funcionari d'habilitació estatal que, de fet, és l'únic "auditor oficial dels comptes municipals".

Els regidors socialistes troben en aquest informe econòmic "un pamflet partidista fet a mida pel govern per recuperar el seu descrèdit". A més, Marigó ha carregat contra l'alcalde al·legant que "es troba superat pels esdeveniments i és incapaç de dirigir un equip de govern".

Ciutadans vol dimissions

L'agrupació política de Ciutadans, sense representació al plenari, s'ha fet ressò de l'auditoria i ha demanat la dimissió del regidor d'Hisenda, Joan Burjachs (CiU), al·legant que tenia coneixement de la situació econòmica de l'Ajuntament però deixant que el "forat econòmic s'anés fent més gran". La formació ha volgut posar de manifest que la situació econòmica de l'Ajuntament "és caòtica".