El bisbe de Girona, Francesc Pardo i Artigas, ordenarà el seu primer prevere diocesà el diumenge 27 de desembre a la Catedral (cinc de la tarda). És el gironí Eduard de Ribot i Martínez, que va rebre l'ordenació diaconal, també en una cerimònia presidida pel bisbe Pardo, el 28 de juny passat a l'església de Sant Martí (Seminari Diocesà). De Ribot ha cursat els estudis en Filosofia Eclesiàstica a la Universitat de Navarra i de Teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya. Ara està exercint de diaca a la parròquia de Sant Josep de Girona (fruit dels nomenaments del mes de juliol passat) i, amb anterioritat, havia col·laborat a la parròquia de Santa Maria de Pineda de Mar (Alt Maresme).

La darrera ordenació sacerdotal d'un prevere diocesà a Girona va ser la del saltenc Elies Ferrer i Borrell, celebrada el 13 d'abril de 2008 a l'església parroquial de Santa Maria de Pineda de Mar sota la presidència de l'ara bisbe emèrit de Girona, Carles Soler i Perdigó, que va concelebrar amb nombrosos preveres. Com és habitual en aquesta tipologia de celebracions, l'església es va emplenar de familiars i amics, que van voler acompanyar l'ara nou prevere (actualment, és el rector de Sant Feliu de Pallerols, Cogolls, Sant Iscle de Colltort, Sant Miquel de Pineda, Les Planes d'Hostoles i Les Encies) el dia de la cerimònia.

Amb anterioritat, Ferrer i Borrell havia desenvolupat tasques a les parròquies de Santa Maria de Pineda de Mar, Banyoles, Santa Coloma de Farners i Sant Jaume de Salt (el seu lloc de procedència i on va realitzar diferents tasques, com a catequista i monitor del casal d'estiu). L'ordenació d'Elies Ferrer va ser significativa, perquè trencava un període de dos anys sense nous preveres diocesans a Girona. Les vocacions puntuals havien provocat que, des de juny de 2006, quan Soler i Perdigó va ordenar sacerdot Jordi Callejón a Lloret de Mar, cap altre gironí hagués pres aquest camí. Callejón és ara el responsable de la secretaria particular del bisbe Pardo. Després va arribar, al maig de 2008, l'ordenació d'un altre saltenc, tot i que no és capellà diocesà: Marc Bosch i Barrera. És llicenciat en Dret i havia estudiat al Bell-lloc de Girona. Bosch i Barrera és de la prelatura de l'Opus Dei.

L'ordenació sacerdotal d'Eduard de Ribot s'ha de contextualitzar en l'Any Sacerdotal, convocat per Benet XVI amb motiu del 150 aniversari de la mort del sant rector d'Ars, Joan Maria Vianney. En una carta adreçada als preveres en l'inici del curs pastoral, el bisbe Pardo anunciava l'ordenació sacerdotal i, a redós, els explicava que la cerimònia citada "ens pot ajudar a reviure la de cadascú de nosaltres, i a ser una invitació ben expressiva perquè altres nois també es preguntin: I per què jo no?". "I ben segur que serà un estímul per a tots els nostres seminaristes", continuava. En aquest curs, Girona té vuit seminaristes, set dels quals residents al Seminari de Girona (curs de preparació i altres crèdits a l'Institut de Ciències Religioses) i un altre a la Facultat de Teologia de Catalunya.