Els quatre sindicats educatius presents a la mesa de negociació amb el Departament d'Educació (CCOO, Ustec·STEs, FETE-UGT i Aspepc-SPS) reclamaran demà la retirada de la proposta de calendari escolar amb una concentració davant la seu dels Serveis Territorials de la Conselleria a Girona. La protesta es repetirà a totes les delegacions del Departament d'Educació de la Generalitat a Catalunya.

L'exigència de retirar la proposta de calendari se sumarà a altres demandes, entre les quals hi ha l'increment de plantilles docents, la reducció de les ràtios -nombre d'alumnes per aula-, el rebuig a la precarització laboral, al sistema de nomenaments telemàtics i a les "imposicions" en el desenvolupament de la Llei d'Educació de Catalunya, així com també es defensarà el dret a la negociació col·lectiva.

Pressupost per a edificis

Els sindicats convocants de la protesta -anunciada per demà a dos quarts de 2 del migdia- afirmen en un comunicat conjunt que "el conseller Maragall afegeix ara, a la seva declaració de guerra a l'ensenyament públic, aquesta proposta de calendari escolar". De manera particular, la Federació d'Ensenyament de CCOO a Girona ha remarcat que veu la modificació del calendari com "una cortina de fum per distreure l'atenció de l'opinió pública dels veritables problemes".

D'altra banda, aquest sindicat continua exigint una partida pressupostària extraordinària per a construccions, que "acabi amb el lideratge de la nostra demarcació en barracots en el conjunt de Catalunya".